brochure afwijkend formaat

adminbrochure / magazineLeave a Comment

Brochure afwijkend formaat

Brochure afwijkend formaat drukken

Drukwerkdiscounter drukt uw brochure ook in een afwijkend formaat! Dankzij ….

onze hoogwaardige productie kunnen wij zowel de standaardformaten alsook de productie op afwijkend formaat aanbieden!

Een brochure in afwijkend formaat

Als u een brochure in afwijkend formaat wenst te laten drukken, neemt u dan gerust contact op met Drukwerkdiscounter.com. Dat kan via email, telefoon of chat.
Zie hier ons contactformulier.

Wat is een afwijkend formaat?

Als de layout van uw brochure ook maar om 1mm verschilt van de standaardformaten in onze shop betreft het al een brochure in afwijkend formaat. Nou zal het niet vaak voorkomen dat een afwijkend formaat afwijkt met 1mm. Meestal gaat het om veel maar, vaak om centimeters verschil.

Voordelen van een brochure met afwijkend formaat

Een brochure met afwijkend formaat valt beter op. Het formaat wordt als ‘apart’ of ‘anders’ ervaren en krijgt van de lezer vaak meer aandacht. Ook straalt een brochure in afwijkend formaat vaak al uit dat de maker van de brochure er meer aandacht aan heeft besteed dan de maker die voor een standaardformaat heeft gekozen. Ook dát is vaak ten voordele van de brochure met afwijkend formaat. Daarmee stijgt ook het waardebesef en dus de waardering van de ontvanger van de brochure en heeft dit mogelijk een positief effect op de waardering die de ontvanger zal verbinden aan het merk of bedrijf dat de brochure uitgeeft.

Nadelen van een brochure met afwijkend formaat

Uiteraard zijn er ook zaken die als nadelig gezien kunnen worden als u kiest voor een brochure met afwijkend formaat. Denk daarbij aan de verzending en de verzend-envelop of verzendverpakking (past dat nog of wordt het duur danwel lastig om een aangepaste oplossing te vinden). Past uw brochure in de la of boekenkast van uw ontvanger. Is hij evt. te groot en dus onhandig? Of wordt het formaat dat u wenst kleiner dan de standaardoplossingen en daardoor evt onvindbaar in een stapel brochures?

Het succes van een brochure met afwijkend formaat

Het succes wordt vaak bepaald door weloverwogen planning en voorbereiding. Controleer de behoefte van uw doelgroep, de wijze van inzet van uw brochure, de plek van gebruik en de plek van bewaring. Hou er rekening mee dat niet alleen het afwijkend formaat een brochure apart of opvallend kan maken! Een goed design, uitstekende content, fraaie afbeeldingen, drukwerkeffecten, speciale laksoorten of afwerking met een folie kunnen ook bijdragen aan het succes van uw brochure.

Ontwerp van uw brochure – Grafische Service Drukwerkdiscounter

Drukwerkdiscounter biedt naast het drukken ook een grafische service en advies. Wenst u een partner die u met advies, grafische service en een goed drukwerk van dienst kan zijn? Drukwerkdiscounter is ook graag uw full service grafische partner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *